“Senki sem tudja, hogy az ember számára végül is a halál nem válik-e a legnagyobb áldássá; és mégis, az emberek úgy félnek tőle, mintha tudnák, hogy ez a legnagyobb átok.” (Szókratész)

7 hozzászólás

 1. Mátyás said,

  2008. december 19. - 20:51

  Szerintem ez nem lehet áldás… Miért áldás az, ha az ember után sírnak napokig? Meg miért jöttünk a földre ha a halál az áldás? Ezt nem értem, … ha az embert szeretik, akkor az eleve ítélet az emberre… A legnagyobb.

 2. Tünde said,

  2009. február 21. - 15:16

  Az emberek sosem gondolnak arr, hogy vajon mitőlmentette meg őket Isten azzal, hogy magához szólította őket.

 3. Sanyi said,

  2009. május 16. - 13:15

  A halál fogalma csak az anyagias, önző emberek tudatában okoz félelmet.
  Valójában csak átalakulásról beszélhetünk, nem másról!
  De mégis a bolygó 90%-a retteg az elmúlastól.
  Itt is látszik hogy mily alacsony szellemi sikon mozog az emberiség nagy része.

 4. tónibácsi.molnár b antal said,

  2010. március 12. - 17:50

  Milyen érdekes és egy ben csodálatos is, hogy még mielőtt megjelent volna a keresztyénség, Jézus Krisztus,már volt aki felismerte, hogy a halál nemellenség, hanem jó barát is lehet, Ha !! Természetese ,mi már tudjuk ,főleg a XXI._sz -beli ember ,hogy ha van kapcsolata Istennel, Fával,Jézus Krisztussal ,hogy ez az élet átmenet, az életre vezető út lehet bárkinek, ki egyszer döntött Isten elhívása, felszólítása, mellett, Ki választotta az emberiség Megváltóját, Jézus Krisztust.
  annak a halál nyereség ,mint Pál apostol is mondja.Nem félni kell a haláltól, hanem annak legyőzőjével kel jó viszonyba kerülni és megoldódik minden.
  A halál segít át bennünket, az Isten megváltottjainak készített országba, melyet Jézus úgy mondott, ” hogy kezdettől fogva néktek készített ország “! Ahol pedig Jézus van ott biztosan jó lenni az Ő megváltottjainak is! Készülni is lehet ezek után erre az állapotra, csak dönteni kell jól, helyesen biztosan, Az mellett Ki megígérte veletek leszek minden napon ! Segítene meg bár minden embertársamat,kiik még rettegnek a haláltól, hogy elfogadva Jézus Krisztust és az Ő ígéretét, meg- szűnjön a szívben a kétely , a félelem, és biztos öröm és vágyakozás lehetne .
  Isten áldását kívánja tóni bácsi

 5. Danyi-Erdős Dávid said,

  2010. május 3. - 00:31

  Sziasztok!

  Köszi a hozzászólásokat. 🙂
  A halálról csak annyit, hogy ahogyan Tóni is írja, a halál csak átmenet. Átmenet az éppen véget érő és az éppen kezdődő új testbeni élet között. Tudom. A fenti Mátyás idézetében észrevettem, hogy az áldást ő nem magára a halott személyre vonatkoztatja, hanem annak szeretteire.. pedig Szókratész az áldást magára a személyre, az éppen halott személyre érti. 😉

  Örökké élni fogtok, ti is, én is, a testünk az egyedül, ami cserélődik ( egyelőre ). Érdemes tehát erkölcsös életet élni, és aki szeretne még több igazságot tudni az életről, az esetleg megkereshet ezen az e-mail címen: devido5555@gmail.com

  Köszönöm hogy ezt most elolvastad. 🙂

  Dávid

 6. Névtelen said,

  2011. október 21. - 21:43

  Én nem a haláltól félek,hanem attól,hogy bármennyire is igyekszem,az élőknek fájdalmat hagyok magam után.

 7. Margot said,

  2016. május 16. - 19:42

  Ha jó kapcsolatban voltál azokkal akik utánad maradnak akkor van amire gondoljanak és az elvesztésedet könyebben viselik el.


Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: