“Isten odaönti áldását, ahol üres edényt talál.” (Kempis Tamás)

1 hozzászólás

 1. tónibácsi.molnár b antal said,

  2010. március 14. - 18:43

  Az a szomorú, hogy bár az emberek üresek Isten től az ő dolgaitól, mégis beakarják maguknak beszélni, hogy nincs probléma.
  Isten szeretne lakást venni minden szívben, de nem tud bejutni ,ha mi emberek nem vagyunk hajlandók épen csak is Ő néki az egyedüli Élő Istennek kinyitni szívünk. Szemete edénybe nem igen raknak, ajándékot, nem szívesen töltik fel áldásokkal örömökkel, még inkább Isten nem tudja kiönteni örömeit, áldásait abba a szívbe mely valami egészen mással ,Tőle idegen anyaggal van tele

  Igaz hit

  – Panni! Tudod-e, mit jelent ez a szó: HIT? – kérdezte Pannit a mamája.
  – Hisznek valamiben, amit fontosnak tartanak.
  – Hát, nem éppen ezt jelenti…
  – Akkor viszont nem nagyon tudom.
  – A hit nem más, mint rendíthetetlen bizalom Istenben. Azt jelenti, hogy becsületszóra, vakon hiszünk Neki anélkül, hogy bizonyítékokat keresnénk. A mi hitünk segítségével cselekszik Isten. A Bibliában nagyon sok történetet olvashatunk olyan emberekről – sőt, néha gyerekekről is – akik hittek Istenben. Volt köztük még római tiszt is! Ha akarod, megkeressük őt Izrael egy kicsiny városában.
  – Jó, keressük meg!
  – Jézus akkoriban éppen a galileai tó partján lévő Kapernaumban időzött. A hír gyorsan terjedt. „Jézus köztünk van!” – mondták egymásnak az emberek. A városban római katonák állomásoztak.
  – Háború volt:
  – Nem, de ebben az időben Izrael római megszállás alatt volt. Őrállomásokat állítottak fel az ország különböző részeiben, hogy fenntartsák a rendet és az engedelmességet a nép körében. A katonák közt volt egy tiszt. Egy százados, akinek szép háza és sok szolgája volt. Jó és egyenes embernek ismerték. Szerette Izrael népét, főképpen az ő Istenüket. Őt, Akiről a Biblia beszél. A százados egyik szolgája már egy ideje beteg volt, és már halálán van. Szerette a szolgáját és nagyon fájt neki, hogy elveszítheti. Ezért így gondolkodott: – Hívatnom kell Jézust, Ő az egyetlen, Aki meg tudná gyógyítani az én szolgámat! – Önmagát méltatlannak érezte ahhoz, hogy Jézushoz menjen. Ezért néhány fontos méltóságot betöltő barátját kérte fel arra, hogy keressék meg Jézust.

  Így történt, hogy nemsokára néhány ember jelent meg Jézusnál és így szóltak Hozzá: Mester, ő igazán megérdemli a segítségedet. Jó ember, aki szereti a mi Istenünket. Micsoda zsinagógát épített nekünk! Kérlek, gyere most velünk! Jézus habozás nélkül, azonnal követte őket. Ahogy közeledtek a római százados felé, ő eléjük jött: – Mester, nem érdemlem meg, hogy átlépd házam küszöbét! Csak mondj néhány szót innen, és a szolgám meggyógyul! Hisz én is parancsot adok katonáimnak és szolgáimnak. Az egyiknek azt mondom, „Csináld ezt!”, a másiknak: „Gyere ide!” – és megteszik parancsomat. Tudom, hogy Neked is elég néhány szót szólnod, és a szolgám meggyógyul!

  Jézus elcsodálkozott e szavak hallatán! Az őt kísérő tömeghez fordult és ezt mondta: – Egész Izraelben először találkozom olyan emberrel, akinek ekkora hite van! Most menj haza, és minden úgy lesz, ahogy hitted!

  Alig hogy hazaért, az emberei szaladtak hozzá a hírrel, hogy szolgája meggyógyult! Ebben a pillanatban kelt fel!
  – Neki igazán volt bizodalma Jézusban!
  – Így van, Panni! Azt is mondhatta volna Jézusnak: Várj, ne menj el addig, míg meg nem néztem, hogy a szolgám valóban meggyógyult! De nem! Ő hitt Jézus szavainak! Azonnal hazatért. Abban a biztos tudatban, hogy igaz a hír!
  – Hitt Jézusban!
  – Pontosan! És Isten azt várja tőlünk, hogy mi is ugyanígy higgyünk az Ő összes ígéretében, amit a Biblia tartalmaz! Így tudunk megbizonyosodni a szeretetéről!


Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: