“Tanuljuk meg, hogy a barátságunkat más iránt addig mutassuk ki, amíg él, és nem halála után.” (Scott Fitzgerald)

Reklámok

4 hozzászólás

 1. Majszi ^^ said,

  2008. május 15. - 14:56

  Ez annyira jó ^^

 2. Erik said,

  2009. május 4. - 20:36

  nekem valahogy nem jön be. Ilyenre nem is kéne gondolni.szerintem

 3. csillag said,

  2009. július 18. - 20:16

  de bizony, hogy kell gondolni! az egyik fiatal ismerősöm nemrég hunyt el hirtelen tragédiával, és a legfájóbb és legbosszantóbb, hogy hihetetlen módon most mindenki sorba képeket kezdett felrakni az iwiw-jére! addig hol voltak?? addig miért nem írtak ki róla és a barátságról idézeteket?? addig miért nem raktak fel róla képet?? Isten nyugosztalja szegényt, de addig kellet volna megbecsülniük… 😦 😦 … mert az élet kiszámíthatatlan!!

 4. idezet said,

  2009. július 18. - 23:24

  Kedves Csillag!

  Nagyon köszönöm a hozzászólásod… pont a mai napon gondolkoztam el ezen a dolgon. Ugyanez futott végig a gondolataim között, hogy amíg él valaki, legyen az egy férj, feleség, testvér, szülő (vagy épp Michael Jackson) nagyon sok esetben eszébe nem jutna az embernek hogy szeresse, tisztelje vagy elismerő szavakkal illesse. Aztán ha meghal egyből a világ legjobb hozzátartozójává, barátjává válik és nem győzik összegyűjteni a sok jó dolgot róla. Képmutató és önző az ember! Mert mit ér a halott a szép szavakkal? Amíg él valaki addig becsüld meg és szeresd, mert az idő rövid és ahogy mondtad Csillag, az élet kiszámíthatatlan, ha elmúlik utána már nem tehetjük meg.

  Két szempontból is jó, ha ily módon gondolkozunk. Ha életében szeretünk valakit nagy lelkeseséssel mindketten jól érezzük magunkat. És ha meghal térdelj le a földre, tedd össze a két kezed és adj hálát Istennek, hogy életed része volt. Aztán mondhatjuk azt, hogy “amúgy is horkolt…”. Könnyebben tudnánk elfogadni így bárki halálát, az örök és legtermészetesebb körfogást. Ki mondta hogy a halál szomorú? Nem a halál a szomorú hanem sokszor az, ahogyan az emberek élnek és egymással bánnak. Ne halálában tisztelj és szeress valakit hanem addig, amíg még meg tudja tapasztalni.

  (Cowboy)


Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: