“Minél őszintébbek és nyitottabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk félni, mert nincs takargatnivalónk mások előtt, ezért azt gondolom, minél őszintébb valaki, annál magabiztosabbá válik.” (Dalai Láma)

Reklámok

5 hozzászólás

 1. anita said,

  2008. március 8. - 21:18

  ez igaz. pl. nálam megtörtént már sokszor, hogy feleltünk az iskolában az órán, és én nem voltam eléggé felkészülve, ezért nagyon idegeskedtem, hogy ne én kerüljek sorra , mikor a pár ember is lefelelt, az óra további részében sem tudtam felszabadultan részt venni az órán (jelentkezések,órai aktivitás), mert a lelkiismeretem-furdalásom volt, és a félelemnek helyet adtam,tehát sunyi módon meghúztam magam. Ha vki őszinte, az tényleg magabiztos, és az az órán is aktív, jól tud produkálni. 🙂

 2. valaki said,

  2008. május 20. - 17:10

  én nem értek egyet ez nagyon nem így van.illetve az élet egyes területén,ha túl őszinte vagy mindekivel szemben becsapnak és kihasználnak..ilyen világban élünk,persze tisztelet a kivételnek…valóban jó lende mindekivel szemben minden élethelyzetben a tökéletes valőságot a szintiszta igazat mondani őszintének lenni mindenkivel,de ez nem feltétlen okoks dolog.én azt modnom inkább viselkedjen az ember őszinteségi rohamában elősszőr megfontoltan.

 3. licet said,

  2008. július 2. - 16:11

  aki nem vállalja önmagát, tetteit, bújkál, rejtegetnivalója van mások előtt, nem lehet szabad.
  mindig tele van félelemmel, szorongással, nehogy fény derüljön titkára.
  saját magát teszi rabbá, rejtegetnivalójának takargatásának rabjává.
  ehhez képest semmiség az a veszteség, amit mások okozhatnak nekünk, ha visszaélnek őszinteségünkkel!!!!

 4. Sunflower said,

  2008. szeptember 9. - 15:32

  Nagyon jó idézet, szerintem jó lenne így élni. Ha mindenki erre törekedne kevesebb félreértés, megbántás lenne, nem kellene attól félni, hogy mikor élnek vissza a bizalmaddal, az őszinteségeddel. Viszont amíg attól rettegünk, hogy kihasználják az őszinteségünket – hiába vagyunk azok -, nem hiszem, hogy a magabiztosság is létrejöhet.

 5. Asuki said,

  2009. április 22. - 23:58

  anita: Szép kis történet, bár úgy gondolom nem egésszen illik ide. A történetedben inkább szerintem a felkészülés a tanulság.

  valaki: Az idézet nem arról szól, h engedd kihasználni magad. Titkaid lehetnek, ezekkel védekezhetsz, bár nem úgy. Nem fognak kihasználni ha nem engeded. Ehhez nem hazudni kell, hanem ravasznak lenni. Ráadásul az emberek jobban megbiznak egy őszinte személyben.

  licet: Grat jó meglátás :D. Bár abba bele gondoltál, hogy ha valaki teljesen gátlástalan lehet szabad hazukságokkal? Akit nem zavar sem a hazugság, sem a lebukás és profi szinten műveli, anak ez nem teher, nem szorongás. És megint csak azt mondom, hogy nem kell veszteség ahhoz, hogy őszinte lehess.

  Sunflower: Ne félj az őszinteségtől. Sok a ha. Légy magabiztos 😀

  Annyit még hozzáfűznék, hogy bár az őszinteség magabiztossá tesz és kevésbé leszünk támadhatóak bizonyos szempontból, azonban a magabiztossg nem csak ebből fakad és okosan kell tudni használni az őszinteséget is 🙂


Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: