“A vágy ezer nyelven szól hozzánk. Mindezt megértem. De csak szabad emberek vethetik magukat ezekbe az áradó mély vizekbe… Minden más aljas csalás, rosszabb, mint a tudatos kegyetlenség. Emberek, akiknek közük van egymáshoz, nem élhetnek titokkal a szívükben. Ez a csalás értelme.”
(Márai Sándor: Az igazi)

12 hozzászólás

  1. Tamas Tamas said,

    2008. április 8. - 17:20

    Sose csaljatok, mert azzal másnak okoztok fájdalmat.
    Sose csaljatok, mert az tönkre teszi a kapcsolat alapjait. A szerelem mitosza romba dől a csalás által.

  2. Bobocy said,

    2008. június 11. - 20:54

    Igazad van Tamás…SOHA NE CSALJATOK!…higgyétek el, ismertem nagyon sok olyan embert akik csaltak…a szemembe hazudtak, majd en is ezt akartam, nem akartam szenvedni…de rájöttem:én nem tudok csalni, mert nem birom nézni, ha miattam szenvednek…és mióta ezt tudom, van olyan aki nem csal…és azóta boldog vagyok…ez nem véletlen…

  3. Veronika said,

    2008. július 18. - 21:05

    Ott álltam 18 évesen egy szálloda kapuja előtt és éreztem, ha most belépek, önmagam szúrom hátba egy szablyával. Az elvek fontosak, a kitartás mellettük pedig a legfontosabb. Bárki ígér fűt-fát, válást, nem érdemes hinni. Ezért inkább szúrd belé azt a szablyát és forgasd is jól meg benne… fájni fog (főleg neked), ezt aláírom. Ha azonban igazán szeretne, nem várná el tőled, hogy elveidet és önmagad feladva szerető legyél.

  4. Christnya said,

    2008. augusztus 14. - 11:49

    A megcsalásnál,csak a hazugság rosszabb,Ha tényleg szeretnünk vkit,akkor nem csaljuk meg.Ha megcsaljuk,akkor hazugság volt az egész szerelem.

  5. polly said,

    2008. augusztus 15. - 13:09

    és ha nem vagyunk biztosak?ha a megcsalás (csók) által jövünk rá, hogy szeretjük???és aztán mindent elveszítünk….

  6. csibe said,

    2008. augusztus 21. - 16:13

    Én most éltem át a megcsalást. Vannak fellángolások, de ha őszintén szeretsz nem okozol a másiknak fájdalmat. Sajnos az emberek többsége nem tudja fékezni az új érzést. Ezálltal mindent elveszít,főleg saját önbecsülését.
    Nincs olyan, hogy csak egy csók. Ha van valakid akkor ő legyen az egyetlen a sokközül és nem egy a sok közül. Nem miind1.

  7. Hajni said,

    2010. június 28. - 19:56

    Sziasztok!Hat hónapja vagyok külön a férjemtől, mert megcsalt.Itt maradtam egy 1,5 éves gyönyörű,okos kislánnyal.Hát mit is mondhatnék, porig lettem alázva, és átéltem a kínok kínját!Semmi nem fájt még így az életben,és fogalmam sincs, hogy valaha túl tudom-e tenni magam rajta.

  8. zsolt said,

    2010. december 30. - 15:13

    engem is megcsalt a barátnőm és meg azután a szemembe tudta azt mondani hogy szeret.egyik hazugság után jött a másik. borzalmasan tudott fájni és meg most se tudtam túltenni rajta magam. szerintem ennél nagyobb fajdalom nincs amikor egy ember a bizalmamat kihasználva óriási fájdalmat okoz egy másiknak !!!! és o meg engem hibáztatott mert megcsalt,pedig én minden tőlem telhetőt megtettem a boldogságáért. most o is rájöhetett arra hogy nem érdemes otthagyni azt aki szeret, egy olyanért aki csak tetszik neki.a pasi utána dobta. én meg nem tudtam megbocsájtani neki, így mindkettőnknek fájdalmat okozott. mar nem tudok megbízni benne akar hogy is szeretem. tönkretette az életem az akit mindennel jobban szerettem. Mi fájhat ennél jobba?

  9. Jazmin said,

    2011. március 18. - 21:35

    Azt hiszik hogy a masikat csaljuk meg de Ez nem igy van on magunkat csaljuk es magunknak hazudunk es a vegen aka hogyis valami mas modon tobbszorest kapjuk vissza . Hisz fajdalmat okoztunk .

  10. Ági said,

    2011. október 27. - 09:17

    Valójában a megcsalással eltűnik valami a szerelemből,és még ha képesek is vagyunk megbocsátani,olyan tiszta és ártatlan már soha nem lesz,mint Az előtt.Ezt a kínt szenvedem most én is,és nem tudom,mi lesz a vége,de a szerelem elmúlik,ez tény.Az igazi szeretet a szerelem után alakul ki,ha kölcsönösen őszinték egymással a partnerek.Ha nem,akkor ott valaki nagyon fog szenvedni…

  11. Endzsy said,

    2011. november 17. - 12:03

    Sziasztok! Ugyanebben a cipőben járok 9 éve vagyok együtt a párommal,de ennyi fájdalmat amit 3 hónapja élek át azt nem lehet semmihez sem viszonyítani.Szerettem de most ez át ment gyűlöletbe hazudik pedig tudok róla,hülyének nézz pedig érzem.Ez a legszörnyűbb dolog az életben de a bosszú édesebbé teszi,és hamar túljutok rajta és azon a másik nőn aki elvette a párom és a gyermekem apját.

  12. Csak Andika said,

    2012. augusztus 23. - 06:19

    Engem is megcsaldtak a facebookon a legjobb barátnőmmel nagyon fáj és nem tudom mit tegyek soha enmhiddem volna hogy pont a legjobb barátnőmel akivel egytütt nőtünk el kurva szr érzés és fájj hogy végig az mebbe hazudtak44!!!:: (


Szólj hozzá!